Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

84 halott, közel négyezer új koronavírus fertőzött kedd reggelre

Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A legutóbbi adatok szerint elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg és 3989 fővel emelkedett az újonnan beazonosított fertőzöttek száma – számolt be róla a koronavirus.gov.hu kedd reggel.

Az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak a betegségből. Azt is írták, 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetnek, hétfőtől tovább szigorodtak a maszkviselésre vonatkozó szabályok:

már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik.

Az Operatív Törzs jelenleg 56 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 iskolában digitális munkarendet.