Bűnügy

Őt keresik a józsefvárosi emberölés miatt

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

A digitális oktatás bevezetését kéri a Liga Szakszervezetek elnöksége is

Indoklásuk szerint a gyerekek jelentős része tünetmentes vírushordozó, így ők fertőzik össze a pedagógusaikat, szüleiket és nagyszüleiket.

RövidenRöviden
Történelem feladatokat old meg táblagépei előtt egy gimnazista fiú sződligeti otthonában 2020. március 17-én.
Történelem feladatokat old meg táblagépei előtt egy gimnazista fiú sződligeti otthonában 2020. március 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége is, miután napközben már petíció indult pedagógusok részéről az iskolák bezárására.

A Doszpolyné Mészáros Melinda elnök által jegyzett közleményében azt írták: erről szóló levelüket csütörtökön küldték el Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak.

Azt javasolják, hogy az új típusú tanrendet már az őszi szünet utáni első tanítási naptól vezessék be a téli szünetig. Egyúttal arra kérték a kormányt, hogy indokolt esetben a járványhelyzet megszűnéséig folytassa a különleges oktatási rendszer gyakorlatát.

A digitális oktatási rendszert a Liga Szakszervezetek elnöksége alapvetően a középiskolákban javasolja. Az általános iskolák esetében azon osztályoknál ajánlják ezt az eszközt, ahol fertőzést állapítottak meg.

A gyerekek a szuperterjesztők

A Liga Szakszervezetek elnöksége e különleges oktatási rendszer bevezetését egyebek mellett azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének kiemelt területe az iskola. A gyerekek jelentős része tünetmentes vírushordozó, és így ők egyfajta „szuperterjesztőként” részesei a járvány rendkívül agresszív előretörésének, így fertőzve meg pedagógusaikat, szüleiket és nagyszüleiket, valamint mindazokat, akikkel közlekedésük során találkozhatnak.

„Ezzel a módszerrel jó eséllyel elérhető, hogy a vírusterjedés gyorsasága jelentősen csökkenjen. Kevesebb lehet a fertőzött, csökkenhet a halálozások száma. Elkerülhető a közoktatás teljes egészében történő bezárása, valamint a gyermekeikkel kényszerből otthon maradó munkavállalók tömegeinek munkából való kiesése, a gazdaság összeomlása” – áll a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Törley Katalin: Lökdöstek, megütöttek, lekurváztak Orbán rajongói március 15-én

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Nagy bejelentés: ingyenes lesz a jogosítvány a középiskolásoknak szeptembertől