Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Baleset

Lezuhant egy autó az M1-es autópályáról

Müller Cecília nem volt ott az operatív törzs mai tájékoztatóján

Törzstársai szerint hivatali elfoglaltság miatt nem tudott megjelenni.

Müller Cecília
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Nem vett részt az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos, helyette rendhagyó módon Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismertette a napi tudnivalókat.

Gál Kristóf ORFK-szóvivő azzal magyarázta a váltást, hogy Müller Cecíliát hivatali elfoglaltság miatt kell szerdán nélkülöznünk.

Galgóczi elmondta, 1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett, 14 905-en pedig már meggyógyultak.

Beszélt arról is, az operatív törzs jelenleg 64 óvodában és 31 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 176 osztálynál és 17 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt.

566 emberrel szemben intézkedtek amiatt, hogy tömegközlekedési eszközön nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Kereskedelmi üzletekben, közintézmények területén a védelmi intézkedések megszegése miatt 976 emberrel szemben intézkedtek.

Az alezredes azt is elmondta, hogy csütörtöktől a magyar-ukrán viszonylatban megnyitják a kétoldalú személyforgalom biztosítása érdekében a barabási közúti határátkelőhelyet, amely tervezetten 7 és 19 óra között lesz nyitva.

Ez is érdekelhet:
Szarvas támadt vadászra Bácskertesnél, elvitte a puskáját is

Terjed a vírus, október végétől kérhető az ingyenes influenza elleni védőoltás

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén