Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Müller Cecília: egy picikét másképp kell szeretnünk egymást

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Egy vérből vagyunk jótékonysági futóprogram budapesti rajtja előtt Budapesten, az Országos Vérellátó Szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón 2020. szeptember 8-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos az Egy vérből vagyunk jótékonysági futóprogram budapesti rajtja előtt Budapesten, az Országos Vérellátó Szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón 2020. szeptember 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

989 új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában, ez az adat azonban vélhetően nem teljes, mert az egyik egyetem jelezte, hogy informatikai problémák miatt nem érkeztek be tőlük az adatok – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller szerint az elmaradt adatok majd a szerdai esetszámokhoz adódnak hozzá. Kiemelte, az elhunytak száma nagyon magas volt, 38-an haltak meg az elmúlt 24 órában. Müller szerint számítani lehetett arra, hogy emelkedni fog az elhunytak száma, akik jellemzően egy vagy több krónikus megbetegedésben szenvedtek, 40 és 90 között volt az életkoruk.

A WHO szerint nehéz időszak előtt állunk, ezért fontos betartani a járványügyi előírásokat, hogy az egészségügyi ellátórendszer érdekében minél jobban sikerüljön ellaposítani a járványgörbét

– folytatta a tisztifőorvos. Ezért nem javasolt a tömegrendezvényeken való részvételt, nem csak az október 23-i ünnepségeken, hanem más egyéb tömegrendezvény, közös összejövetel mérséklése is fontos, hiszen ezeken a helyeken terjed a legkönnyebben a vírus.

Müller Cecília beszélt arról is, minden praxisba kiszállították az influenza elleni védőoltást, a vakcinát javallott beadatni, első körben a krónikus megbetegedésben szenvedőknek és a 65 éven felülieknek. A gyermekek részére is biztosított a vakcina, nem kell felíratni, idén ugyanis mindenki megkaphatja ingyen. Az influenza elleni oltás nem ad védettséget a koronavírus ellen, de legalább az egyik kórokozóval szemben legyünk védettek – tette hozzá.

 

Müller Cecília elmondta azt is, eddig 909 egészségügyi dolgozót vezényeltek át a járványhelyzet miatt.

Az RTL Híradó arról érdeklődött, hogy az őszi szünet ideje alatt vigyázhatnak-e a nagyszülők az unokákra. Ezzel kapcsolatban a tisztifőorvos arról beszélt:

„A legfontosabb, hogy a nagyszülők és a gyermekek is egészségesek legyenek. Sokkal nagyobb figyelemmel kell lennünk, amennyiben tünetek jelentkeznének, azonnal elkülönítés szükséges. Egy picikét más világban vagyunk most, egy picikét másképp kell szeretnünk egymást.”

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten