Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

A momentumos Donáth Annának dolgozik Ceglédi Zoltán publicista-elemző

Havi bruttó 865 ezer forintért gályázik mint asszisztens.

A momentumos Donáth Annának dolgozik Ceglédi Zoltán publicista-elemző
Fotó: Facebook/Ceglédi Zoltán

A momentumos Donáth Anna EP-képviselő stábjában tűnt fel asszisztensként Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista, humorista. A 444 cikke szerint a posztot leginkább személyes tanácsadóként lehet elképzelni.

Ceglédi a lapnak azt mondta, egyéves, határozott idejű szerződése van, feladatai között szerepel többek között kommunikációs tervezés, szövegírás, stratégiai tanácsadás, politikai napirendelemzés.

Az asszisztensek nem az EP-vel, hanem egy-egy képviselővel személyesen állnak szerződésben. Ceglédi javadalmazása havi bruttó 865 ezer forint

– jegyzi meg a 444 a vonatkozó dokumentumra hivatkozva.

Emlékeztetnek ugyanakkor, Ceglédi Zoltán két éve, egy vele készült portréműsorban még arról beszélt: nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki „sajátjai” közé.

Ceglédi mellett két másik külsős szakértő dolgozik még Donáth Annának: Mécs János bruttó 166 ezerért alkotmányjogi tanácsokkal segíti a politikus munkáját, Szakács András pedig szeptember végétől január végéig bruttó 2,6 milliót kasszírozhat tanácsadásért, tréningekért.