Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Megszólalt Szlávik János a második hullám tetőzéséről

Szerinte Magyarország nem kerül olyan helyzetbe, hogy az egészségügy ne bírjon el a járvánnyal.​

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Senki sem tudhatja biztosan, mikor lesz a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése, arra idén november-decemberben, de akár jövőre is sor kerülhet

– mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start hétfő reggeli műsorában. Kifejtette, a gyógyszeres kezelés még nem áll túl jól, de novemberben már világszerte három oltóanyag kerül forgalomba ideiglenes engedéllyel.

Arra, hogy a WHO szerint a remdesivir hatóanyagú gyógyszerek nem hatékonyak nem hatékonyak, a főorvos azt mondta, lehet, hogy az Egészségügyi Világszervezet kissé hamar formált e téren véleményt. Szerinte az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy van helye a koronavírus-tünetek kezelésében, amennyiben viszont a nemzetközi tudományos közösség azt állapítja meg, hogy ez másképp van, kivezetik.

Szlávik ugyanakkor hangsúlyozta, a remdesivir „nem csodaszer”, se várjuk azt, hogy használata önmagában elég ahhoz, hogy elkerüljük a súlyosabb tüneteket. A szakember optimista a magyar egészségüggyel kapcsolatban, szerinte hazánk nem juthat oda, hogy az egészségügy ne bírjon a járvánnyal.