Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Medvét láttak szombat éjjel Miskolcon

A szakemberek azt kérik, senki ne barátkozzon vele.

Medvét láttak szombat éjjel Miskolcon

Medvét észleltek a miskolci önkormányzati rendészet kamerái vasárnap hajnalban; a rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felvette a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park, valamint a Vadaspark szakembereivel.

A polgármesteri hivatal közlése szerint nem sokkal hajnali háromnegyed 1 előtt tűnt fel az állat a Lyukóvölgybe vezető Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, végül az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből még 1 óra előtt.

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben lakók figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A Facebookon egy olyan néhány másodperces videó is kering, amely szerint valaki az Újgyőri piac környékén észlelte a medvét:

Újgyőri piacos élmények

Posted by Máté Somody on Saturday, October 17, 2020

A miskolci önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és az önkormányzati rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A közleményben úgy fogalmaznak:

a medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen, a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig éppen az anyamedvékhez köthető.

Ha valaki medvét észlel vagy medvenyomokat lát, jelezze a Bükki Nemzeti Park szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten