Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Úgy tűnik, Orbán nem mond utcai beszédet október 23-án

Csak az ünnepélyes zászlófelvonás és a becsületrend-átadás lesz megtartva.

Úgy tűnik, Orbán nem mond utcai beszédet október 23-án
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Idén csak az ünnepélyes zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó kormányzati programok közül a koronavírus-járvány miatt – közölte Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán.

A zászlót katonai tiszteletadással a budapesti Kossuth téren jövő pénteken 9 órakor vonják fel. Előző nap, október 22-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületén „látványos fényfestés” lesz, október 22. és november 4. között pedig „Emlékképek 1956 – Városi kiállítás” címmel a főváros ikonikus helyszínein korabeli fotók emlékeztetnek az eseményekre.

Kovács közleménye nem említi, hogy Orbán Viktor beszédet tartana, így valószínűleg ezt nélkülöznünk kell idén.

Tavaly sem volt már egyébként nagy Orbán-beszéd, akkor a Zeneakadémián szónokolt zártkörű hallgatóság előtt a miniszterelnök.

Az államtitkár arra kéri az állami szerveket és az önkormányzatokat, hogy a programok szervezésekor kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket.

Október 23-ára egyébként Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők blokádot hirdettek az MTVA-székházhoz, de ők állításuk szerint figyelni fognak a járványügyi előírásokra.