Szijjártó: „Betegnek nevezni a magyar demokráciát? Ez minden határt túllép!”

A miniszter szerint itt az ideje, hogy Brüsszelbe is (!) visszatérjen a kulturált párbeszéd.

Szijjártó: „Betegnek nevezni a magyar demokráciát? Ez minden határt túllép!”

Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős cseh alelnökének Magyarországot bíráló kijelentései nincsenek semmilyen hatással a magyar-cseh kapcsolatokra – nyugtatott meg a külgazdasági- és külügyminiszter abban az interjúban, amelyet szombaton közölt a Lidové Noviny című cseh napilap.

„Szeretném leszögezni, hogy Vera Jourová nyilatkozatát az Európai Bizottság alelnöke nyilatkozatának tekintjük. Vera Jourovát tehát nem azonosítjuk sem a Cseh Köztársasággal, sem a cseh kormánnyal”

– magyarázta Szijjártó Péter meglehetősen újszerű logikával, minekutána amikor Brüsszel bírálja az Orbán-kormányt, azt viszont a fideszesek rendszeresen úgy interpretálják, hogy „a magyarokat”, egész Magyarországot „támadják”.

Szijjártó szerint Jourová nagyon durva dolgokat mondott, amelyek messze túllépik azt a határt, amelyet még elfogadható!

„Betegnek nevezni a magyar demokráciát? Ez minden határt túllép!”

– fakadt ki Szijjártó, sérelmezve, hogy Jourová szerinte csak liberális ellenzéki forrásokból tájékozódott és „teljesen figyelmen kívül hagyta a tényeket”.

Ezerévesek vagyunk, tiszteljenek!

A miniszter szerint eljött az ideje annak, hogy Brüsszelbe is visszatérjen a kulturált párbeszéd és a kölcsönös tisztelet szelleme.

„Magyarország ezeréves államisággal rendelkezik, elvárjuk a tiszteletet irántunk, és természetesen ezt mi is megadjuk másoknak. Brüsszel azonban ezt a tiszteletet az utóbbi egy-két évben nem adta meg a magyar nemzetnek” – állította Szijjártó Péter, a magyar nemzet közös köldökzsinórja a világ felé.

Kapcsolódó hírek