Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Járványügyi gócpont alakult ki Tiszaújvárosban

242-en kapták el a koronavírust egy helyi gyár építői közül.

Egy katona védőfelszerelésben fertőtleníti egy gépjármű kerekét a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakóparkban 2020. október 8-án.
Egy katona védőfelszerelésben fertőtleníti egy gépjármű kerekét a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakóparkban 2020. október 8-án. Fotó: MTI/Vajda János

Járványügyi gócpont alakult ki egy tiszaújvárosi építkezésen, 1717 elvégzett koronavírustesztből 242 pozitív lett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház felkészült a betegek fogadására, a városból egy embert ápolnak az intézményben – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Müller Cecília a sok tiszaújvárosi koronavírus-fertőzöttel kapcsolatban elmondta, a vizsgálatok során 173 embert nyilvánítottak a hatóságok szoros kontaktnak.

Az emberek elkülönítése a szálláshelyeken megtörtént, a cél, hogy ne vigyék be innen a fertőzést a városba – emelte ki. A járványügyi bevetési egység azonnal megkezdte a helyszínen a munkát, a honvédség pedig megkezdte a terület fertőtlenítését.

Azt, hogy sokan megfertőződtek a MOL megbízásából épülő gyár munkásai közül, kedden jelentette be Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere. Akkor azt írta, az építőcég az emelkedő fertőzésszám miatt döntött úgy, hogy letesztelteti a teljes kivitelezői gárdát, így derült fény arra, hogy sokuk már elkapták a vírust.

Úgy tudni, az építkezésen több ezren dolgoznak, sokuk külföldi munkavállaló, ők az építkezés mellett felállított konténerekben laknak.

Kapcsolódó friss hírek

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét