Járványügyi gócpont alakult ki Tiszaújvárosban

242-en kapták el a koronavírust egy helyi gyár építői közül.

Egy katona védőfelszerelésben fertőtleníti egy gépjármű kerekét a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakóparkban 2020. október 8-án.
Egy katona védőfelszerelésben fertőtleníti egy gépjármű kerekét a Tiszaújváros határában fekvő mobil lakóparkban 2020. október 8-án. Fotó: MTI/Vajda János

Járványügyi gócpont alakult ki egy tiszaújvárosi építkezésen, 1717 elvégzett koronavírustesztből 242 pozitív lett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház felkészült a betegek fogadására, a városból egy embert ápolnak az intézményben – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Müller Cecília a sok tiszaújvárosi koronavírus-fertőzöttel kapcsolatban elmondta, a vizsgálatok során 173 embert nyilvánítottak a hatóságok szoros kontaktnak.

Az emberek elkülönítése a szálláshelyeken megtörtént, a cél, hogy ne vigyék be innen a fertőzést a városba – emelte ki. A járványügyi bevetési egység azonnal megkezdte a helyszínen a munkát, a honvédség pedig megkezdte a terület fertőtlenítését.

Azt, hogy sokan megfertőződtek a MOL megbízásából épülő gyár munkásai közül, kedden jelentette be Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere. Akkor azt írta, az építőcég az emelkedő fertőzésszám miatt döntött úgy, hogy letesztelteti a teljes kivitelezői gárdát, így derült fény arra, hogy sokuk már elkapták a vírust.

Úgy tudni, az építkezésen több ezren dolgoznak, sokuk külföldi munkavállaló, ők az építkezés mellett felállított konténerekben laknak.

Kapcsolódó hírek