Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Nagy lehet a pánik a Fideszben, már laptopokat osztogat a minisztérium a borsodi időközi kampányában

Folytatódik a „digitális infrastruktúra kiépítése” Szerencsen, derült ki a választás előtt 3 nappal.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje és Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón 2020. október 8-án.
Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje és Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón 2020. október 8-án. Fotó: MTI/Vajda János

Nem vicceli el a Fidesz a vasárnap esedékes időközi választást Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, ahol Koncz Ferenc, a választókerület fideszes parlamenti képviselőjének halála miatt tartanak rendkívüli szavazást, és a kormánypárt az elhunyt lányát, Koncz Zsófiát indítja.

A múlt hétvégén akciós krumpli-vásárral kényeztették a tiszaújvárosiakat, most pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkárát csődítették le a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban, ahol laptopokat adott át, természetesen Koncz Zsófiával az oldalán, hogy mindenki értse a célzást.

Solymár Károly Balázs a rendezvényen arról magyarázott, a kormány 2016-ban határozta el, hogy nagyon, de nagyon meggyorsítja az internet-elérések sebességét az iskolákban, és a szerencsi iskolában már 200 megabites sávszélességet biztosítanak csaknem 1500 tanulónak, a tankerület 51 intézményében pedig csaknem 11 ezer diák, és persze a tanárok is használhatják a teljes körű wifit!

Kitért a digitális összefogás programra, amelyet – mint mondta – a koronavírus-járvány okozta nehézségek enyhítésére indított el az ITM, hogy segítse a diákokokat, az otthonról dolgozókat és az időseket.

A felajánlásokból a tankerületnek 32 laptop jut, Solymár Károly Balázs a kollégiumban egy (1) laptopot adott át.

A rendezvényen Koncz Zsófia azt mesélte, a magyar oktatás a járvány ellenére „fantasztikusan, gördülékenyen” teljesít, az online oktatásra azonban szükség van, a digitalizációs fejlesztések ezt a célt is szolgálják.

A nagy teperés egyébként érthető: az október 11-i időközi legnagyobb tétje, hogy megmarad-e a Fidesz-KDNP kétharmada a parlamentben.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten