Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Baleset

Borzalmas tragédia: halálra forrázta magát a fürdőkádban egy idős nő Nyíregyházán

Belföld

Videóval üzent Magyar Péter a fideszeseknek, akik két napja a péniszén lovagolnak

Szijjártó fontos bejelentést tett a határzárról

És megerősítette, hogy a V4-országok között máshogy terjed a vírus.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

„A határainkon a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak, tekintettel arra, hogy a vírus utánpótlását el kívánjuk vágni”

– magyarázta a lengyel külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter, egy percig sem zavartatva magát amiatt, hogy nagyjából augusztus közepe óta Magyarországon belül terjedt a koronavírus, olyanok körében is, akik soha nem jártak külföldön.

A magyar külügyminiszter az ATV azon kérdésére, hogy október 1-től is fennmarad-e a határzár, azt is mondta:

“Láthatjuk, hogy az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik. Ez alól sajnos nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne, és ez ellentétes azzal a célunkkal, amely úgy szól, hogy Magyarországnak működnie kell.”

A csatorna a V4-es országok polgárainak könnyített beutazására is rákérdezett, megemlítve, hogy ezt az EU is kifogásolta. Szijjártó válasza szerint a visegrádi országok bizonyos szempontból kivételt jelentenek, a világjárvány eddigi kezelése során a legszorosabban velük működött együtt Magyarország.

„Tehát a legjobb információkkal arról rendelkezünk – Magyarországon kívül természetesen –, hogy ott milyen a helyzet, mit tesznek, a kormányzati intézkedéseknek pedig mik a hatásai. Így természetes, hogy a visegrádi országokra más, egy kicsivel talán enyhébb szabályozás vonatkozik”

– mesélte.

Ez is érdekelhet:
Sodrófával vertek össze egy mozgássérült férfit Vácon

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Szijjártó bejelentette: „kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködést” indítunk a világ egyik legkorruptabb diktatúrájával

Terjed a vírus, október végétől kérhető az ingyenes influenza elleni védőoltás

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Szijjártó: Újabb magyar állampolgárokat menekítenek ki Libanonból

Friss fotón Orbán Viktor: erről tanácskozott embereivel „jól megérdemelt” nyaralása után