Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

150 millióért vesz festményeket az MNB ingatlanos cége

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 444.hu vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy 410 ezer euróért vesz összesen 18 festményt a Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége, az MNB-Ingatlan Kft.

Az átszámítva mintegy 150 millió forintból Lakner Lászlótól, a magyar neoavantgárd világszerte ismert, 84 éves mesterétől vásárolnak képeket.

A 444 megemlíti, az Új Művészet még szeptember elején cikkezett arról, hogy az MNB-Ingatlan Kft. a neoavantgárdra és az úgynevezett Iparterv művészcsoportra fókuszáló kortárs gyűjteményt kezd kialakítani. Ebben megemlítették, hogy Bak Imrétől is fognak vásárolni, a 444 pedig úgy tudja, hogy Nádler Istvántól is.

Az 1974 óta Németországban élő Lakner László állítólag azt közölte, többnyire absztrakt képeket vesznek tőle. A 18 kép már Budapesten van, a mester viszont nem tudja, hogy a kiszemelt műalkotásokat hol fogják kiállítani.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt