Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Orbán: „Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van”

A 2010-es „forradalom” pálinkaütközeti csatájának 10. évfordulóján szervezett ünnepségen szabadultak el a miniszterelnök gondolatai.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg

– vonta le a következtetés Orbán Viktor abból, hogy immár tizedik éve lehet otthon is ilyen-olyan pálinkákat főzni a 800 ezer alkoholista Magyarországán. A miniszterelnök a Zala megyei Becsehelyen szakértett vasárnap, ahol a „pálinkafőzést ünneplő” rendezvényen arról magyarázott, ennek a gondolata is vidéken született meg 2010-ben, amikor

„kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk”.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A 2010 szeptemberi parlamenti bejelentésben „nagy dolgok szerepeltek” a bankadótól kezdve a multik megadóztatásáig, és ebbe a 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége – mesélte a miniszterelnök.

„Az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább” a döntéshozók elé – fogalmazott Orbán, aki arra biztatta a jelenlévőket,

„ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen”.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mindent, ami fontos, „ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek”, hogy legyen belőle jogszabály, „ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni” – magyarázta a miniszterelnök.

A szabad pálinkafőzés esetét iskolapéldának nevezte, amely nemcsak a múltnak egy példája, de egy minta a jövőre nézve is. „Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink” – mondta a háborús retorikájának mostanra teljesen rabjává vált mini-Napoleon.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter