Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Súlyos fotókat mutatott Hadházy Ákos: „Szijjártó még haza is helikopterrel jár”

Súlyos fotókat mutatott Hadházy Ákos: „Szijjártó még haza is helikopterrel jár”
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos/szemtanú

„Egy szemtanú szerint Szijjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre, hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában”

– írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtök reggeli posztjában, fotókat is mutatva a külügyminiszter újabb lebukásáról.

Hadházy informátora szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt „elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében”. „Ezért kellett tehát a rendőrség VIP-helikopterével lesietni, és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni” – összegez a politikus.

Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről:

Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, September 23, 2020

Hadházy megjegyzi, két hete írásbeli kérdéssel fordult a Külügyminisztériumhoz, hogy valóban Szijjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de nem kapott választ. Egy másik kérdésre adott reakcióból ugyanakkor a képviselő arra következtet, hogy

„a külügy teljes erővel megpróbálja eltitkolni, hányszor helikopterezett a miniszter”.

Helikopterrel Dunakeszire?

Hadházy egy másik súlyos történetet is megemlít posztjában, eszerint „Szijjártó még haza is helikopterrel jár”. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be neki, hogy csak ő négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább, „nyilvánvalóan haza”.

A mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek, „a távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sport reptéren” – írja a független politikus.

Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, September 23, 2020

Hadházy emlékeztet, a Külügyminisztérium korábban azt közölte az ügyben, hogy Szijjártó Péter „csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!