Helikopterrel ment gyárat látogatni Szijjártó Péter Nyergesújfaluba

Akihiro Nikkaku, a japán a Toray Industries elnöke (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Toray Industries Hungary Kft. új beruházásáról tartott sajtótájékoztató előtt Nyergesújfalun 2019. július 12-én.
Akihiro Nikkaku, a japán a Toray Industries elnöke (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Toray Industries Hungary Kft. új beruházásáról tartott sajtótájékoztató előtt Nyergesújfalun 2019. július 12-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az Index információi szerint helikopterrel érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Nyergesújfaluba, ahol a japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. bővíti a gyártókapacitását.

A cég új üzemet épít 127 milliárd forintos ráfordítással Nyergesújfalun – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: a beruházás 188 új munkahelyet teremt.

Ezek nagy része felsőfokú, mérnöki végzettséget igényel, ezért a kormány a befektetéshez 4,7 milliárd forint támogatást nyújtott – mondta.

Az Index megkérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, miért helikopterrel ment Szijjártó Nyergesújfaluba, ami egy óra alatt elérhető Budapestről autóval. A KKM válasza szerint a miniszter

„azért utazik helikopterrel, mert a Vang Ji kínai külügyminiszterrel zajló tárgyalás után 20 perc alatt kell odaérnie Nyergesújfalura, a 127 milliárd forint értékű beruházással kapcsolatos megbeszélésre”.

Kapcsolódó hírek