Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

7,3 milliót is hazavihet havonta egy másodosztályú focista Magyarországon

Rejtély, hogy rajtuk kívül kinek és miért éri ez meg.

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozó a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án.
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozó a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Blikk összesítése szerint egy kisebb vidéki ház is simán kijönne néhány NB II-es magyar focista havi fizetéséből, de a többiek sem ritkán milliós vagy a milliót közelítő összegekért kergetik a labdát.

A legjobban a Vasas és a Debrecen fizet: a Vasasban focizó Feczesin Róbert a Blikk információi szerint havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), Radó András pedig 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett, és esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani.

Pátkai Máté és Otigba Kenneth sem panaszkodhat: előbbi a cikk szerint havi 12,5 ezer euróért (4,5 millió Ft), utóbbi 16,6 ezer euróért (6 millió Ft) rúgja a bőrt. Úgy tudni egyébként, a mesés fizetések a „tőkeerős szponzornak” köszönhetők.

A másodosztályba visszaesett, majd városi tulajdonba került DVSC-nél sem csörög rosszul a legjobbak zsebe: ott 3,6 millióért focizik a Lokihoz visszatért Dzsudzsák, Korhut és Varga József is.

A Blikk összesítése szerint a Haladás, a Gyirmót, a Siófok, a Győr, a Nyíregyháza és az Ajka is jó pénzt ad: náluk 1-1,4 millióért játszanak a legjobbak. A közepesen fizető kluboknál – amilyen például többek között a Pécs és a Budaörs is –, 6-800 ezer a csúcsgázsi. A legrosszabbul fizető csapatok körében – Csákvár, Szolnok, Szentlőrinc, DEAC, Kazincbarcika – pedig már 4-500 ezernek tudnak csak örülni az aranylábúak.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz