Kiadták a fél országra a riasztást, nyakunkon a zivatarok

Helyen 60 km/órát meghaladó széllökés, intenzív csapadék, jégeső is lehet.

Cipőjével a kezében megy át az úttesten egy gyalogos a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én.
Cipőjével a kezében megy át az úttesten egy gyalogos a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szinte a fél országra riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután, a jelek szerint megérkeztek azok a zivatarok, melyekre már tegnap figyelmeztetettek a szakemberek.

Az előrejelzés szerint kora délutántól a Dunántúlon, majd később már a Duna-Tisza közén is számítani lehet záporokra, elszórtan zivatarokra. Azt is írták,

a zivatarokat szélerősödés, egy-egy helyen 60 km/órát meghaladó széllökés, intenzív csapadék, esetleg jégeső kíséri.

riaszt

Forrás: met.hu

Késő estétől aztán fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át a labilisabb légtömeg, így csütörtökre virradó éjszaka, csütörtök kora reggel már az Alföldön, északkeleten várható helyenként zivatar.

Holnap napközben az Alföld északkeleti részén, illetve az Északi-középhegységben (főként Borsodban) kell számítani zivatarok kialakulására, melyek estére lecsengenek.

Ezek is érdekelhetnek