Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Az Egyesült Államokban elérte a 200 ezret a járvány halálos áldozatainak száma

Az ország első helyen áll mind a fertőzöttek, mind a járvány halálos áldozatainak számát illetően.

Koronavírusban elhunyt veterán holttestét szállítják el az ideiglenes kórházzá alakított New York-i Jacob Javits Kongresszusi Központból 2020. április 19-én.
Koronavírusban elhunyt veterán holttestét szállítják el az ideiglenes kórházzá alakított New York-i Jacob Javits Kongresszusi Központból 2020. április 19-én. Fotó: Fickr/The National Guard/Patrick Cordova

Elérte a 200 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban – jelentette kedden a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház.

„Ez óriási és tragikus veszteség” – mondta Caitlin Rivers, a Johns Hopkins közegészségügyi központjának járványügyi szakembere az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR). Hozzátette:

ha ez a trend folytatódik, akkor a Covid-19 – a szív-és érrendszeri megbetegedések és a rák után – az év végére már a harmadik vezető halálok lehet az országban.

Bob Bednarczyk, a georgiai Atlantában lévő Emory Egyetem professzora az NPR-nak adott interjújában a maszk viselését és a fizikai távolságtartásra vonatkozó ajánlások betartását szorgalmazta. Úgy vélekedett, hogy így sok haláleset elkerülhető lett volna.

„Aggasztónak találom, hogy az amerikai lakosság nagy részét hidegen hagyják ezek a számok, s talán még a 200 ezer halott és a csaknem hétmillió fertőzött sem készteti őket arra, hogy odafigyeljenek az elővigyázatossági intézkedésekre”

– fogalmazott.

Az adatok nyilvánosságra kerülése után közös nyilatkozatot adott ki az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA), az Amerikai Kórházszövetség (AHA) és az Amerikai Ápolók Szövetsége (ANA). „Szomorú fordulóponthoz érkeztünk ma” – hangoztatták, és a járványügyi előírások betartására szólítottak fel. „Azok között, akiket elveszítettünk, édesanyák és édesapák, nagyszülők és gyermekek, tanárok és egészségügyi dolgozók vannak. A vírus terjedéséhez szükséges lépések mára már nagyon jól ismertek, de ismét elmondjuk: tessék maszkot viselni, kezet mosni és távolságot tartani egymástól!” – írták.

Az Egyesült Államokban eddig 6,8 millió fertőzöttet regisztráltak, ezzel az ország első helyen áll mind a fertőzöttek, mind a járvány halálos áldozatainak számát illetően. Világszerte összesen több mint 31 millió a regisztrált fertőzöttek és több mint 965 ezer az elhunytak száma.

A The Wall Street Journal című lap egészségügyi szakembereket idézve keddi számában arról írt, hogy a testhőmérséklet mérése nem hozta meg a megfelelő eredményt a fertőzések regisztrálásában, és végső soron a járvány visszaszorításában, mert sok fertőzöttnek nincs láza. Az újság szerint hasonlóképpen nem igazán eredményesek az érintésmentes infrahőmérők és a testszkennerek sem.

Ez is érdekelhet: Van igazság: elmarad az EU-csúcs, mégis mehet Orbán a Szuperkupa-döntőre

Kapcsolódó hírek

Hadházy: Orbánék honvédségi gépekkel repülhettek a németországi foci-Eb-re

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Nem engedték be az Egyesült Államokba Orbán kedvenc sportújságíróját, szerinte ezzel Magyarországot alázták meg

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Orbán Viktorral riogatják Donald Trump szavazóit

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Már sajátjai is nyírják Trumpot: a Republikánus Pártnak „jobb ajánlattal” kell előállnia

Földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!