Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Országos tisztifőorvos: most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány

De ők tovább tudják adni a vírust azoknak, akik magas kockázati csoportba tartoznak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset – magyarázta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs visszatérő/feléledő hiánypótló sajtótájékoztatóján szombaton.

Müller Cecília elmondta: a koronavírusos betegek átlagéletkora tavasszal magasabb volt, jelenleg a két hullám fertőzötteinek együttes átlagéletkora 41 év, az utolsó tíz napot tekintve viszont csak 35 év.

Rámutatott: bár a fertőzöttek többsége fiatal, tovább tudják adni a vírust azoknak, akik magas kockázati csoportba tartoznak. Továbbra is a legveszélyeztetettebbek az idősek és a krónikus betegségben szenvedők – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Operatív törzs sajtótájékoztatója (2020. szeptember 19.)

Posted by Magyarország Kormánya on Saturday, September 19, 2020

Lakatos Tibor ezredes ugyanitt felidézte: a kormány január 31-én hozta létre az operatív törzset, az ügyeleti központot pedig február 25-én. Az ügyeleti központ figyelemmel kíséri a magyarországi megbetegedési adatokat és az európai országok járványügyi helyzetét, a bevezetett intézkedéseket, információkat gyűjtenek, értékelik és javaslatot tesznek az operatív törzsnek a döntések meghozatalára.

Mint mondta, a járványügyi készültség idején is folytatták munkájukat. A rendőrség 56 ezernél is többször ellenőrizte a hatósági házi karantén szabályainak megtartását elektronikus úton és egymillió alkalommal hagyományos úton.

Mint az operatív törzs, mind annak ügyeleti központja, az operatív törzs tevékenységében részt vevő minisztériumok, egyéb szervek megteszik a megfelelő intézkedéseket a most hozott jogszabályok alapján – jelentette ki.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró