Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Maszk nélkül rontott be egy férfi a kardiológiai intézet gyermekszív központjába, megütötte az őrt

Maszk nélkül rontott be egy férfi a kardiológiai intézet gyermekszív központjába, megütötte az őrt
Fotó: Facebook/Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

„Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk” – írta pénteki Facebook-posztjában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.

Soraik szerint csütörtökön egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton,

az ott dolgozók hiába mondták neki, hogy látogatási tilalom van érvényben, a férfi félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig.

https://www.facebook.com/kardio.hu/posts/737741063448008

A biztonsági őr ott érte utol, felszólította, hogy tegyen eleget a szabályokban előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel az – ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő őrt – írta a kórház a posztban.

Hozzáteszik, az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen „fájó történés”, gyakran éri kritika a dolgozókat a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendért.

„Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!”

– zárul a poszt.

Kapcsolódó friss hírek