Maruzsa: a tanároknak is kötelező a lázmérés

Hőkamerákkal kábított az államtitkár, bár egyes iskolák elmondása szerint egyelőre normális tájékoztatást sem kapnak.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új tankönyvekről tartott sajtótájékoztatón az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 17-én.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új tankönyvekről tartott sajtótájékoztatón az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió propagandaműsorában.

Maruzsa Zoltán elmondta, a lázmérés alapvetően kézi digitális eszközökkel történik, de azokban az iskolákban, ahol nagy a létszám, akár hőkamerák elhelyezése is indokolt. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése folyamatban van, és október 1-jéig még számos intézkedés várható ezen a téren.

Az intézkedések felpörgetésére mondjuk szükség is van, mert egyes iskolák kétségbeesett levélben magyarázzák a szülőknek, hogy

hiába terjed a vírus, napok óta nem kapnak segítséget, utasítást hogy mit kellene csinálniuk.

Maruzsa arról is beszélt, ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus „megérkezett” az iskolába. Ebben az esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell.

Pécsett hétfőn hét osztályt küldtek haza egy iskolából, miután kiderült, hogy az intézmény egyik tanárának pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek