Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Áder: tudatosabban, körültekintőbben kell bánni környezetünkkel

Fontos megállapítások egy megfelelő pillanatban.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetének megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2020. szeptember 11-én.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetének megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2020. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tudatosabban, körültekintőbben, nagyobb felelősséggel kell bánni környezetünkkel – mondott újat a köztársasági elnök pénteken Gödöllőn, ahol megnyitotta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.

„A pannon régió a leggazdagabb a tizenegy európai biogeográfiai régió közül, számos faj él itt, amely sehol máshol. Ez a keverék teszi számunkra oly becsessé és az ökoszisztéma egészére nézve pótolhatatlanná” – mesélte Áder János, a rendezvény fővédnöke a Gödöllői Királyi Kastély udvarán.

Rácz András, az agrártárca környezetügyért felelős államtitkára kiemelte: a nemzeti parkok éves látogatószáma eléri az 1,6 millió főt.

A vasárnapig tartó Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon csaknem 150 filmet nézhetnek meg ingyenesen az érdeklődők, a Magyar Nemzeti Parkok Hete országszerte kínál gazdag programot szeptember 20-ig.