Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetének megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2020. szeptember 11-én.

Áder: tudatosabban, körültekintőbben kell bánni környezetünkkel

Fontos megállapítások egy megfelelő pillanatban.

Tudatosabban, körültekintőbben, nagyobb felelősséggel kell bánni környezetünkkel – mondott újat a köztársasági elnök pénteken Gödöllőn, ahol megnyitotta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.

„A pannon régió a leggazdagabb a tizenegy európai biogeográfiai régió közül, számos faj él itt, amely sehol máshol. Ez a keverék teszi számunkra oly becsessé és az ökoszisztéma egészére nézve pótolhatatlanná” – mesélte Áder János, a rendezvény fővédnöke a Gödöllői Királyi Kastély udvarán.

Rácz András, az agrártárca környezetügyért felelős államtitkára kiemelte: a nemzeti parkok éves látogatószáma eléri az 1,6 millió főt.

A vasárnapig tartó Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon csaknem 150 filmet nézhetnek meg ingyenesen az érdeklődők, a Magyar Nemzeti Parkok Hete országszerte kínál gazdag programot szeptember 20-ig.

Kiemelt kép: Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetének megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2020. szeptember 11-én. (MTI/Illyés Tibor)

Kapcsolódó hírek