Dömötör Csaba elárulta, miért nem szigorít a kormány a járványügyi védekezésen

„Nincs ok arra, hogy a kormány rángassa a járványügyi védekezés botkormányát.”

Dömötör Csaba elárulta, miért nem szigorít a kormány a járványügyi védekezésen

Sokan azt érezhették, hogy a vírus nyári szünetet tart, de a kormány nem tartott, ezért a második hullám felkészültebb állapotban ér minket, mint tavasszal

– magyarázta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

„Az év elején az ismeretlennel álltunk szemben, de ma már többet tudunk, így a felkészültségünk magasabb szinten áll” – állította az államtitkár, aki szerint elhúzódó, többfrontos küzdelemre kell berendezkedni, mert még mindig nincs tömegesen használható, vakcina.

Az alapvető célok: a vírusnak leginkább kitett idősek védelme, az oktatás biztosítása és a gazdaság fordulatszámának mielőbbi visszaállítása, a munkahelyek megvédése – összegezte Dömötör Csaba.

„A fegyelem és az összefogás továbbra is jó pajzs a vírus ellen, és ezt a kormány gyors és hatékony döntéshozatallal erősítheti. Mivel a védekezés eddigi rendszere jól vizsgázott, ezért nincs ok arra, hogy a kormány rángassa a járványügyi védekezés botkormányát”

– indokolt, és az aktuális kormányzati kommunikációnak megfelelően Müller Cecíliához vagy Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is a fiatalokat kezdte nyomasztani a járványügyi helyzet miatt: az elkövetkező időszakban nagy szerep jut majd a szolidaritásnak, például a fiatalok sokat tehetnek az idősekért többek között a távolságtartási szabályok betartásával – mondta.

Kapcsolódó hírek