Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Új rekord, 510-el nőtt a fertőzöttek száma, és meghalt három beteg

Kórházban 139 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.

Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Meghalt három krónikus beteg és minden eddiginél több, 510 főnél mutattak ki koronavírust szombat reggelre.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon azt írták: 7892-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 624-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 3316, 3952-en gyógyultak meg a betegségből.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 139 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 16 438-an vannak, a mintavételek száma elérte a 460 235-öt.

Az adatokból látszik – írták -, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Jelezték, hogy a kormány a pénteki ülésén értékeli ismét a járványügyi helyzetet.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, tartani kell a szociális távolságot, szükséges a gyakori és alapos kézmosás, a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön – hívták fel a figyelmet.

A hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani, és akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (3471) és Pest megyében (1147) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (498), Komárom-Esztergom (358), Zala (315), Hajdú-Bihar (282). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (34).