Szijjártó bizalomról és kölcsönös tiszteletről magyarázott, majd odaállt maszk nélkül a román kollégái mellé

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Lucian Nicolae Bode román közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős miniszter és Bogdan Lucian Aurescu román külügyminiszter (b-j) átadja az M4 autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszát, valamint a Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhelyet Nagykereki határában 2020. szeptember 4-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Lucian Nicolae Bode román közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős miniszter és Bogdan Lucian Aurescu román külügyminiszter (b-j) átadja az M4 autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszát, valamint a Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhelyet Nagykereki határában 2020. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Átadták a Magyarország és Románia közötti második autópálya-határátkelőt pénteken a magyar és a román külügyminiszter, valamint a román közlekedési miniszter jelenlétében. A Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhely a magyarországi M4-es autópályát köti össze a romániai A3-as autópálya ötkilométeres szakaszával.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági, külügy és luxusjachtminiszter a ceremónián arról magyarázott:

az új összeköttetés közös siker, jó alap arra, hogy bizalmat és kölcsönös tiszteletet építsen a két ország között.

Hogy a „bizalom és a kölcsönös tisztelet” kifejeződése mikortól várható, az nem derült ki, mindenesetre ezen az eseményen Szijjártó még nem tisztelte meg a román kollégáit azzal, hogy ő is maszkot húzzon.

Kapcsolódó hírek