Szijjártó: a magyar gazdaság Európa legjobban növekvő gazdaságává vált

Luxusjacht nélkül is nagyot megy ma a külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Mezei-Vill Kft. 287 millió forintos versenyképességi támogatásáról szóló szerződés átadásán a cég berettyóújfalui üzemcsarnokában 2020. szeptember 4-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Mezei-Vill Kft. 287 millió forintos versenyképességi támogatásáról szóló szerződés átadásán a cég berettyóújfalui üzemcsarnokában 2020. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar gazdaság Európa egyik hátul kullogó gazdaságából Európa legjobban növekvő gazdaságává vált

– tájékoztatott a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Berettyóújfaluban, amikor a Mezei-Vill Kft.-nek átadta a „versenyképességi támogatásról szóló szerződést”.

Szijjártó Péter a legfontosabbnak a munkahelyek megvédését és új munkahelyek létrehozását nevezte, ezért is helyezte a kormány a gazdaságvédelem fókuszába a beruházó magyar vállalkozások támogatását.

Azt is mesélte, 806 magyarországi vállalkozás 377 milliárd forintos beruházásához a kormány 150 milliárd forint versenyképességi támogatást adott. Sőt, miután még maradt 18 milliárdnyi forrás, újra meghirdették a programot, amire negyed óra alatt 98 vállalkozás 47 milliárdos támogatási igényt nyújtott be!

Kapcsolódó hírek