Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Megint rekordot döntött az új betegek száma Ukrajnában

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított betegek száma 7888.

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én.
Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Fotó: MTI/Nemes János

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, péntekre megint megdöntötte a korábbi csúcsot az egy nap alatt regisztrált új betegek száma, amely már meghaladta a 2700-at, velük együtt az azonosított fertőzötteké pedig átlépte a 130 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Az elmúlt napon 2723 új esettel 130 951-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 51 újabb halálos áldozattal 2761-re emelkedett, miközben eddig 60 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 937-en. Jelenleg 67 577 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1735-tel nőtt egy nap alatt. A mostanit megelőzően kedden jegyezték fel a járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2495-öt, szerdán pedig a legtöbb elhunytat, 54-et.

Előző nap a legtöbb új beteget, 371-et a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből, a második legtöbbet, 319-et pedig az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma 14 477-re, az elhunytaké nyolc újabb áldozattal 230-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugati félben lévő Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma 196 új esettel már elérte a 15 312-őt, az elhunytaké pedig 11 újabb áldozattal 434-re emelkedett.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított betegek száma 7888, az elhunytaké egy újabb esettel 268-ra emelkedett, miközben eddig 3436-an győzték le a kórt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt