11-en adták át a református szeretetszolgálat raktárépületét Ebesen

Majdnem keskeny lett az épület.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Juhász Márton, az Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója, Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Fekete Károly püspök, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Szabóné Karsa Mária polgármester, Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Bukáné Zakar Zsuzsanna lelkész, Oláh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Lutár Balázs, az alapítvány igazgatóhelyettese (b-j) átadja a Magyar Református Szeretetszolgálat raktárépületét Ebesen 2020. szeptember 4-én.
Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Juhász Márton, az Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója, Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Fekete Károly püspök, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Szabóné Karsa Mária polgármester, Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Bukáné Zakar Zsuzsanna lelkész, Oláh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke és Lutár Balázs, az alapítvány igazgatóhelyettese (b-j) átadja a Magyar Református Szeretetszolgálat raktárépületét Ebesen 2020. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Vajda János

Nem csak Szijjártó kezében csattogott ma az átadóolló, a Hajdú-Bihar megyei Ebesen a Magyar Református Szeretetszolgálat raktárépülete kezdhette meg tevékenységét, miután 11 méltóságos felavatta a „fejlesztés részeként megvalósult beruházást”.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a nagy napon és helyen arról magyarázott, hogy a kormány állítólag az Európai Unióban egyedülálló módon segíti a karitatív munkát Magyarországon és a Kárpát-medencében.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pedig jelezte: ebben a költségvetési ciklusban 4,5 milliárd forint pályázati forrást biztosítottak a karitatív szervezeteknek munkájuk támogatására.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára is szót kapott, és nem feleslegesen: a társadalmi szolidaritás visszaépítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

A fotón szereplő szerencsések balról jobbra:

 • Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója;
 • Juhász Márton, az Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója;
 • Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára;
 • Fekete Károly püspök;
 • Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára;
 • Szabóné Karsa Mária polgármester;
 • Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára;
 • Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára;
 • Bukáné Zakar Zsuzsanna lelkész;
 • Oláh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke;
 • Lutár Balázs, az alapítvány igazgatóhelyettese.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek