Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Lazul a járványügyi fegyelem a rendőrségi adatok alapján: egyre több a szabálysértés és a bírság

Egyre kevésbé tartják be az emberek a koronavírus terjedése ellen hozott óvintézkedéseket.

Rendőrök megbírságolnak egy 65 év alatti férfit a budapesti Fővám téri központi vásárcsarnokban 2020. április 9-én, mert 9 és 12 óra között csak a 65 felettiek vásárolhatnak.
Rendőrök megbírságolnak egy 65 év alatti férfit a budapesti Fővám téri központi vásárcsarnokban 2020. április 9-én, mert 9 és 12 óra között csak a 65 felettiek vásárolhatnak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Másfél hónap alatt megnégyszereződött azon szabálysértési feljelentések száma, melyeket a járványügyi előírások megszegése miatt szabott ki a rendőrség

tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Ez a lap szerint azt mutatja, hogy egyre kevésbé tartják be az állampolgárok a koronavírus terjedése ellen hozott óvintézkedéseket, a kirótt figyelmeztetések és a helyszíni bírságok száma is megduplázódott. Ide sorolandók a maszkviselés szabályainak megsértése miatti szankciók is.

A rendőrség statisztikája szerint május 4-től 1385 esetben kellett figyelmeztetést kiadni, 645 esetben volt szükség helyszíni bírságra és 867 alkalommal egészen szabálysértési feljelentésig fajult az ügy. Hogy mennyi bírságot szabtak ki, azt most a rendőrség nem árulta el, július közepén viszont még azt közölték, hogy akkor 8,32 millió forintnyi büntetést osztottak ki.