Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Áder János bábteljesítménye ellen tiltakoztak ellenzékiek a Sándor-palotánál

Ellenzékiek "ebben az intézményben tíz éve pártállamot épít a Fidesz" feliratú matricákat ragasztanak a Sándor-palota előtt álló oszlopokra 2020. szeptember 3-án.
Ellenzékiek "ebben az intézményben tíz éve pártállamot épít a Fidesz" feliratú matricákat ragasztanak a Sándor-palota előtt álló oszlopokra 2020. szeptember 3-án.

Áder János köztársasági elnöki tevékenysége ellen tiltakozott csütörtökön a Sándor-palota előtt a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja arról beszélt, hogy Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt tíz évben „a köztársasági elnök szerepét is teljesen legyalázta”, úgy értékelve:

Áder Jánosnak semmi más szerepe nincsen, csak „fedezni a bűntársait”.

Molinót feszítünk ki a Sándor-palota előtt!

"Pártállam helyett jogállamot!" feliratú molinót feszítettünk ki a Sándor-palotánál, hogy megmutassuk: Áder János köztársasági elnök mára a Fidesz pártkatonája, Orbán bábja lett.Oszd meg Ráczné Földi Judit és Sermer Ádám sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Thursday, September 3, 2020

Az államfő, akinek a magyar emberek érdekeit kellene képviselnie, a szakmai útmutatások meghallgatása nélkül írja alá a Fidesz által elfogadott törvényeket: aláírta a CEU kiüldözésének törvényét, a köznevelési és az új tb-törvényt, valamint a rabszolgatörvényt – emlékeztetett Ráczné.

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője azt mondta, hogy Orbán Viktor rendszere távolról sem jogállam, hanem egy pártállam, aminek az egyik pillére a Köztársasági Elnöki Hivatal. Úgy fogalmazott: Áder János „igazi pártállami pártkatonaként” a Fidesz érdekeit szem előtt tartva ír alá minden törvénymódosító javaslatot.

A két politikus a sajtótájékoztató alatt „Pártállam helyett jogállamot!” feliratú molinót tartott a kezében. Az esemény után „ebben az intézményben tíz éve pártállamot épít a Fidesz” feliratú matricákat ragasztottak a Sándor-palota előtt álló oszlopokra.