Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Orbán: Magyarország „egy unalmas parlamentáris demokrácia”

Harta ViktorHarta Viktor
Orbán Viktor magyar (b) és Mateusz Morawiecki lengyel (j) miniszterelnök beszélget a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én.
Orbán Viktor magyar (b) és Mateusz Morawiecki lengyel (j) miniszterelnök beszélget a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország viszonylag jól teljesített, a kormány jó időben hozott meg jó döntéseket, a parlament pedig támogatta azokat,

„szóval ez egy unalmas, parlamentáris demokrácia”

– mondta Orbán Viktor a koronavírus-járvány okozta válságkezelés és a felhatalmazási törvény kapcsán a 15. Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn a 444.hu tudósítása szerint.

Orbán a szerb elnökkel, a cseh, a szlovén, a lengyel, a horvát, a bolgár és az olasz miniszterelnökökkel folytatott panelbeszélgetést (melyet itt lehet visszanézni), ahol arról is magyarázott: szerinte Európa bajban van, mert még mindig nem sikerült meghatároznia új helyét a nemzetközi gazdaságban.

A beszélgetésen előkerült a magyar demokrácia kérdése is, melyet Orbán azzal csapott le, hogy az legalább olyan jó, mint a német vagy az olasz, emellett szerinte nem a nacionalista, EU-szkeptikus szlogenek jelentik az akadályt Európában a közös válaszok megtalálására,

hanem Brüsszel.

A magyar miniszterelnök visszautasította, hogy a politikai rendszer megváltoztatására használta volna fel a kormány a járványhelyzetet, szerinte az ország is egy alkotmányos, parlamenti demokrácia, semmi különleges nincs benne.

Orbán arról is beszélt, Magyarországon a szellemi szuverenitásért folyik a harc, hogy a liberális felfogás helyett egy konzervatív, kereszténydemokrata megközelítésük legyen az EU intézményeihez és a politikához.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Magyar Péter ismét beleszállt Gyurcsányban és Orbánba

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Magyar Péter: Orbán Viktor térde reszket

Magyar Péter azt kérdezi Orbántól, hogy ha két éve „háborús veszélyhelyzet” van, van-e hová elbújni?