Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Fidesz: a baloldal folytatja a gyalázatos viselkedést

Kritizálni merészelték a kormányt = gyalázatos viselkedés.

Fidesz: a baloldal folytatja a gyalázatos viselkedést

A baloldal ugyanazt a gyalázatos viselkedést folytatja, amit a koronavírus-járvány első hullámában is produkált – így reagált a Fidesz az MSZP és a DK tanévkezdéssel kapcsolatos hétfői nyilatkozatára.

A nagyobbik kormánypárt azon kapta fel a vizet, hogy az MSZP-s Hiller István online sajtótájékoztatóján az új Nemzeti alaptanterv bevezetésének elhalasztását szorgalmazta:

Tanévkezdés 2020

Hiller István: Tanévkezdés 2020- A világjárvány mindenhol megpróbáltatás elé állítja az oktatást. Nekünk legfontosabb az élet védelme. Bár nem akarjuk, de ha szükséges, akkor most legyen végre felkészült az oktatásirányítás az online oktatásra. – A szakma, az ellenzék már jóval a járvány előtt tiltakozott a NAT bevezetése és tartalma ellen. A mostani időpont ennek bevezetésére alkalmatlan. Azt el kellene halasztani, még akkor is, ha egyetértenek vele egyesek, de most elfogadhatatlan. Bevezetése indokolhatatlan, minősége rossz. Változásra azonban szakmai alapon nem lehetséges most, ezért kormányváltásra van szükség. – Az online oktatáshoz nagyon sokan nem jutottak hozzá, a diákok mintegy 25%-a. Az ő lemaradásuk pótlása elemi érdek. Erre csak normál oktatási körülmények között van lehetőség. – Az MSZP konkrét javaslatokkal áll az ellenzéki pártok elé az oktatás és körülményeinek színvonala emelése érdekében. Mindent megteszünk, hogy egységes, közösen megvitatott és elfogadott oktatáspolitika, egységes alternatíva álljon a jelenlegi kormányzati gyakorlattal szemben. Egységes ellenzéki alternatíva megszületése érdekében letesszük javaslatainkat az ellenzék számára. – A MSZP teljes mértékben egyetért a szakszervezetek azon javaslatával, hogy a pedagógusok bérezésénél a pályakezdő A1 kategóriába a mindenkori minimálbér szerepeljen és ennek alapján kerüljön kiszámításra a teljes bértábla. Ez nem más, mint a kormánypártok ígéretének betartásának megfogalmazása. A szakszervezeti helyes követelés, tehát a kormánypárti ígéret betartására vonatkozó felhívás! – Van egy lehetőség is a rendkívüli helyzet következtében, hiszen a kormány által kritizált EU rengeteg pénzt ad a gazdaság fejlesztésére. Látni kell, hogy az oktatás feltételeinek javítása nélkül hosszútávon nincs sikeres gazdaság. Így az internethez való hozzáférés a tudáshoz hozzáférés eszköze. A fejlődés alapja a tanár és diák laptop program, különösen a leginkább rászorultak esetében, mert tavasszal is sokan kiszorultak az online oktatásból. A XXI. században már jogos elvárás, hogy minden diák és minden pedagógus hozzáférjen a világhálóhoz, mert ez ma már olyan, mint a víz, világítás, vagy a fűtés. Ennek megteremtésére is alkalmas az EU forrás. Köszönjük a tanároknak, akik számára a legfontosabb a gyerek, a diák! Sok sikert kívánunk az új tanévhez a diákoknak, a szülőknek és minden tanárnak!

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, August 31, 2020

Arató Gergely (DK) pedig arról beszélt, nincsenek biztosítva a biztonságos iskolakezdés feltételei:

A kormány képtelen volt megszervezni a biztonságos iskolakezdést!

Nagyon nagy baj, hogy az Orbán-kormány még egy ilyen, látszólag egyszerű feladatra is képtelen volt.Oszd meg Arató Gergely sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, August 31, 2020

A Fidesz erre válaszul közleményében úgy fogalmazott: a baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta csak a kamuvideók, az álhírek gyártásával és a politikai támadással van elfoglalva, miközben a védekezést kezdettől csak akadályozza!

„Miközben most a védekezés fontosságáról papolnak, a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéshez szükséges intézkedéseket és forrásokat sem szavazták meg” – állították.

Közölték: a kormánypártok támogatják, hogy a beutazási korlátozások szigorításával egyidejűleg a tanév a normál menetrend szerint kezdődjön, ez a gyerekek, a szülők és a munkáltatók érdeke is. Emellett az iskolákban minden óvintézkedést meg kell tenni, valamint a szülők, a tanárok felelőssége is fokozott, hogy beteg gyereket ne engedjenek közösségbe – hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül