Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Rekordszámú, 292 új fertőzöttet találtak tegnap óta Magyarországon

Nincs újabb elhunyt.

Speciális szimulációs szobában gyakorolják a koronavírus-fertőzött betegek ellátását a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján 2020. április 6-án.
Speciális szimulációs szobában gyakorolják a koronavírus-fertőzött betegek ellátását a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján 2020. április 6-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tette közzé a koronavirus.gov.hu.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen – számolt be a kormányzati portál.

Szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni – figyelmeztetett a portál, arra is kitérve, hogy a fiatalok bulizás közben ne igyanak közös üvegből.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten