Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Müller Cecília megosztotta jó tanácsait a második hullám idejére

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de nagyon alacsony az elhunytak száma – közölte az országos tisztifőorvos vasárnap az MTI-nek telefonon nyilatkozva. Müller Cecília ezt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe.

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, a járvány második hullámának idejét éljük

– magyarázta.

Azt is mondta, az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe.

Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság – mondta Müller Cecília.