Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bárddal támadt ismerőseire egy férfi Budaörsön, őrizetbe vették

Cigarettát, italt és pénzt követelt, majd azon húzta fel magát, hogy ismerősei nem engedelmeskedtek neki.

Rendőrök vezetik elő 2020. augusztus 28-án a budaörsi rendőrkapitányság udvarán azt az 55 éves férfit, aki a nyomozás adatai szerint egy budaörsi házban egy bárddal megsebesítette, és kirabolta két ismerősét.
Rendőrök vezetik elő 2020. augusztus 28-án a budaörsi rendőrkapitányság udvarán azt az 55 éves férfit, aki a nyomozás adatai szerint egy budaörsi házban egy bárddal megsebesítette, és kirabolta két ismerősét. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Őrizetbe vették a nyomozók azt az 55 éves férfit, aki a gyanú szerint egy budaörsi házban egy bárddal megsebesítette, és kirabolta két ismerősét.

A police.hu közlése szerint négy nappal az eset után egy helyi férfi azzal ment a rendőrségre, hogy őt és lakótársát egyik ismerősük még augusztus 21-én délelőtt budaörsi otthonukban bántalmazta.

Úgy tudni, a helybéli férfi a lakatot leverte, így jutott be az ingatlan udvarára, majd ezt követően a házba. Az ottlakóktól cigarettát, italt és pénzt követelt, ám mivel nem engedelmeskedtek neki, rájuk támadt, mindkettőjüket ütni, rugdosni kezdte, majd távozott a helyszínről.

Az elkövető kis idő múlva egy bárddal a kezében jelent meg újra a háznál, és ahogy bejutott, tovább folytatta a két férfi bántalmazását.

A két férfit egymás után rugdosta és ütötte ahol érte, közben pénzt követelt tőlük. Az egyik sértett pár ezer forintot átadott támadójának, aki célját elérve továbbállt, miközben a másik sértett pár tízezer forintját is elemelte.

A rendőrök a feljelentést követően adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, aminek eredményeképpen ma elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható P. Ernőt, aki kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését tagadta, és panaszt tett.

A rendőrség az 55 éves férfivel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytatja le az eljárást, illetve szakértők bevonásával vizsgálják, hogy további bűncselekmények megvalósultak-e.