Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Megugrott a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, de nincs újabb elhunyt

A kormány éppen a héten tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátorban 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátorban 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A hétfői 36 és a keddi 24 fő után a ma reggeli adatok szerint már 73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A koronavirus.gov.hu azt írja, az elhunytak száma változatlanul 614, 3734-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 940. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 64 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7707-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 405 067.

Megjegyzik, az új fertőzések „szétszórt esetek, gócpontról nem beszélhetünk”. A kontaktkutatás minden esetben zajlik. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – írták.

A kormány egyébként éppen az e heti ülésén tárgyalja a további szükséges szigorító intézkedéseket, várhatóan ma fogják bejelenteni, hogy például hogyan utazhatunk külföldre szeptember 1-től.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2302) és Pest megyében (769) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (401), Komárom-Esztergom (318), Zala (279), Borsod-Abaúj-Zemplén (163), Csongrád-Csanád (159) és Veszprém megye (158) a sor végén pedig Békés megye áll (20).