Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták.
A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Hatodik hete nő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon – olvasható koronavirus.gov.hu szerdai délelőtti összesítésében. Mint írják, az aktív (és egyáltalán azonosított) fertőzöttek száma

május elején tetőzött, akkor meghaladta a 2 ezret, július közepére 500 alá csökkent, majd azóta ismét fokozatosan emelkedik, jelenleg eléri a 940-et.

aktiv_fertozottek_szama

Forrás: koronavirus.gov.hu

Azt kérik: továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, viseljük a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Ismét felhívták a figyelmet a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek

a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.

Emellett a koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.

Aki a felsorolt tüneteket észleli magán, azt arra kérik, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Háziorvosát ne személyesen keresse fel, hanem telefonon hívja fel. Ha a háziorvos telefonos kikérdezése alapján felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a beteg nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. Ha a tünetek súlyosak – például nehézlégzés, tüdőgyulladás -, akkor a háziorvos intézkedik a beteg kórházi elhelyezéséről – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.