Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Bűnügy

Zárjegy nélküli cigarettát, drogot és befektetési aranyat találtak a rendőrök egy férfinál Vecsésen

Egy 2009-es érdi gyilkosság gyanúsítottját fogták el Svédországban

RövidenRöviden
A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort, akit egy tizenegy évvel ezelőtti emberöléssel gyanúsítanak.
A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort, akit egy tizenegy évvel ezelőtti emberöléssel gyanúsítanak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Elfogták egy csaknem tizenegy évvel ezelőtti érdi gyilkosság feltételezett elkövetőjét Svédországban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel ismeretlenek mentek be egy érdi házába, ahol egy 77 éves férfi kezét és lábát összekötözték, majd magára hagyták. A házat felforgatták, pénz és értékek után kutattak, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek.

Az esetet a rendőrségnek egy nő jelentette, aki a sértettet a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva találta meg. Az áldozatot kórházba vitték, ahol pár nappal később belehalt súlyos mellkasi és fejsérüléseibe.

A nyomozók bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. A rendőrség szakértőket vont be a nyomozásba, tanúkat hallgatott ki, híváslistákat elemezett, de végül a nyomozást 2013 októberében felfüggesztették.

Az áttörést öt évvel később egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye hozta meg.

Ekkor tovább folytatták a nyomozást, majd 2019 novemberében kihallgattak egy férfit, aki az érdi Cs. Tiborra terelte a gyanút.

A 32 éves Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi körözését is elrendelték, és végül július 2-án fogták el Svédországban. A kiadatási eljárás után, augusztus 18-án adták át a Pest megyei rendőröknek, akik őrizetbe vették, majd indítványozták letartóztatását.

Az emberölés bűntettével gyanúsított férfi tagadta bűnösségét és nem tett vallomást.

Ezek is érdekelhetnek

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Halálos baleset történt a 6-os úton Érdnél

Bomló holttestet találtak egy csepeli gyártelepen, egy nyáron eltűnt 21 éves férfi maradványai kerültek elő

Videók az érdi tömegverekedésről

Elfogtak egy drogdílert az érdi rendőrök

Holttestet találtak egy érdi házban, a rendőrség gyilkosság miatt nyomoz