Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Márki-Zay: ha Orbán és Gyurcsány között kellene választani, Orbán örökké hatalmon maradna

Márki-Zay: ha Orbán és Gyurcsány között kellene választani, Orbán örökké hatalmon maradna
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Újabb, a 2022-es ellenzéki győzelemhez vezető nagy lépésnek nevezte Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azt, hogy Gyurcsány Ferenc állítólag megígérte: ellenzéki siker esetén sem apellálna pozícióra egy esetleges új kormányban.

Márki-Zay szerint a DK-vezér nyilatkozatának fényében

„megnyugodhat a választóknak az a 20-25%-a, aki eddig csak azért nem szavazott a közös ellenzékre, mert Gyurcsány visszatérésétől tartott”.

Úgy látja, a Fidesz tisztában van azzal, hogy a 2022-es választás kimenetele azon múlik, hogy a magyarok milyen alternatívák közül választhatnak.

Ha a kérdés „Orbán vagy Gyurcsány”, Orbán örökké hatalomban marad. De ha a kérdés „TOLVAJOK VAGY BECSÜLETES MAGYAROK”, akkor Orbánt kétharmaddal fogjuk elkergetni – vélekedett Hódmezővásárhely vezetője. Gyurcsány kijelentését ugyanakkor önzetlen gesztusnak nevezte, mondván, megnyugtatta a tőle még Orbán Viktornál is jobban idegenkedő szavazókat.

„A DK és Gyurcsány nélkül nem lehet leváltani Orbán Viktort, viszont ha az embereknek Gyurcsány és Orbán között kell választani, akkor mindig az utóbbit fogják”

– ezt már az ATV Start vendégeként mondta Márki-Zay, aki szerint 2021 elejére elő kell állni a közös programmal. Úgy látja, ha összefog az ellenzék, akár kétharmaduk is lehet.

Rámutatott, a felnőtt lakosság 35 százaléka voksol a Fideszre, 35 százaléka az ellenzéki pártokat preferálja, 30 százalékuk pedig nem rendelkezik pártpreferenciával. Mint mondta, őket kell meggyőzni az ellenzéki programmal. Arról is beszélt, hogy egy előválasztáson megmérettetné magát miniszterelnök-jelöltként, és azt fogja támogatni, aki ezt az előválasztást megnyeri.

Kapcsolódó friss hírek

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz