Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Közel 100 ezerért csinálnak koronavírus-tesztet a hódmezővásárhelyi kórházban

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták.
A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Mintavételenként 96 450 forintért végeztethetnek PCR-tesztet a hódmezővásárhelyi kórházban azok, akik augusztus 1-je után sárga vagy piros besorolású országokból érkeznek haza, de nem szeretnék letölteni a kötelező karanténidőt.

A borsos díjszabást a HódPress vette észre az intézmény honlapján. Az ellátás telefonon történő előzetes időpont-egyeztetéssel vehető igénybe, a díj tartalmazza a mintavétel és a vizsgálat költségét is.

A hvg.hu a megjegyzi, a Nemzeti Népegészségügyi Központ listába szedte azokat az intézményeket is, ahol a teszteket el lehet végeztetni, erre állami és magánlaborban is lehetőség van. Az állami laborokban a mintavétel 3500 forintba kerül, és egy tesztért további 27 ezer forintot kérhetnek el, a sürgősségi és hétvégi felár 45 ezer forint, ha le kell fordítani angolra, akkor az pedig még plusz ezer forint. De még ennek fényében is igencsak drágának tűnik a hódmezővásárhelyi tarifa.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt