Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Koronavírus ide vagy oda, megtartják a Kurultájt

A Magyar Törzsi Gyűlésen nem fog a vírus, de a Kárpátia-koncert elmarad.

Koronavírus ide vagy oda, megtartják a Kurultájt
Fotó: Facebook/Kurultáj

Miközben augusztus 15. után sem kaptak zöld utat az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények a koronavírus-járvány miatt, a „hun és török tudatú népek” hagyományőrző ünnepségét, a Kurultájt megtartják augusztus 21-23. között Bugacon – írták a szervezők a rendezvény honlapján.

A Magyar Törzsi Gyűlésre ugyanakkor idén szigorú biztonsági és egészségügyi szabályok alkalmazása mellett lesz lehetőség, több részprogramot töröltek:

  • nem lesz 500 főt meghaladó koncert, egyéb esemény;
  • elmarad a Kárpátia-koncert, elmaradnak az esti-éjszakai táncházak;
  • kisebb létszámúak lesznek a rokonnépek delegációi, és csak olyan országokból érkeznek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás (zöld zóna) vagy pedig 2 negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

A Népszava emlékeztet, a Kurultáj idén 400 millió forint támogatást kapott, de már arról is döntés született, hogy 2021-ben 200, 2022-től 350 millió forint álljon rendelkezésre a fesztiválra a központi költségvetésben. Felidézik, a Kurultáj 2018-ban 300 milliót kapott az Emmi-től, 2019-ben pedig 350 millióval tolták meg. A rendezvény támogatói között ott van a Takarék Csoport, melynek élén Mészáros Lőrinc bizalmasa, Vida József áll.