Fluor Tomi: nem tudom többre tartani a kapálást, mint az agyi munkát

Üzent azoknak, akik szerint csak az munka, amiben fizikailag meg kell szakadni.

Fluor Tomi: nem tudom többre tartani a kapálást, mint az agyi munkát
Fotó: Facebook/Fluor Tomi

Aggasztó dolgokat lát a járványügyi korlátozások miatt elkeseredett zenészek posztjai alatt az utóbbi időben közéleti témák kapcsán is megnyilvánuló Fluor Tomi (Karácson Tamás).

A Wellhello frontembere Insta-posztjában igyekszik tisztázni, hogy amit ők csinálnak, az is egy szakma, folyamatosan kell tanulni, és óriási felelősséggel is jár. Fluor azt írja, az életét tette ebbe bele, és ezerszer belehalt már, mert lelkileg sem egyszerű játék. Hetente jár pszichológushoz, hogy introvertált emberként elviselje a rá nehezedő nyomást.

Nagy divat lett mostanában a kesergő zenészeknek kétkezi munkákat ajánlgatni, Fluornak erről is megvan a véleménye:

„Ha szükség lenne rá, nem lenne büdös a kétkezi munka, ahogy régen sem volt az. Dolgoztam hentespultban, ahol napi 100 csirkét seggeltem le, csomagoltam szalag mellett tévéhátlapot éjszakás műszakban, melóztam tejüzemben, ahol azért ették az alkalmazottak a vajat, mert ingyen volt. Megfordultam már sok helyen, akadt olyan is, hogy péntekre 105 forintom maradt és azon agyaltam a non-stopban, hogy akkor mit tudok venni úgy, hogy a hétfői fizuig kihúzzam. Voltam az élet egyáltalán nem irigyelt oldalain is és bármit is melóztam, ekkora felelősséget és nyomással semmi nem járt. Szóval ha nem gond, nem tudom többre tartani a kapálást, mint az agyi munkát, a kitartást és az önmegvalósítást, a kreativitást. Nem is értem, hogy merülhet fel emberek fejében, hogy az az igazi munka, amitől fizikailag meg kell szakadni”

– írja Fluor Tomi.

Fluor legutóbb azt fejtegette, hogy egyszer ennek a korszaknak is vége lesz, majd némileg finomítva mondanivalóján, később úgy fogalmazott: nincs kire szavazni, az ellenzék is szar.

Kapcsolódó hírek