Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Belföld

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Az útátadó szalagvágások után itt az új dili, a CT-átadás

RövidenRöviden
Miseta Attila, az egyetem rektora, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Sebestyén Andor, a központ elnöke és Bogner Péter, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója (b-j) átadja a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új, csúcskategóriás CT-berendezését 2020. július 31-én.
Miseta Attila, az egyetem rektora, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Sebestyén Andor, a központ elnöke és Bogner Péter, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója (b-j) átadja a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új, csúcskategóriás CT-berendezését 2020. július 31-én. Fotó: MTI/Varga György

Mivel legközelebb már csak Los Angelesben vannak olyan széles utak, hogy überelni lehessen a fideszes útátadó-méltóságosok legutóbbi produkcióját, változtak némileg a műfaj keretei, itt a CT-átadás!

Ezúttal is az MTI szállította a zavarba ejtő fotót abból az alkalomból, hogy átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új CT-berendezését. Mindez pedig a valóságban úgy nézett ki (lásd fent), hogy teljesen komolyan szalaggal kerítették le a berendezést, mintha csak valami rég áhított aszfaltos út megnyitója lenne Szatymaz és Domaszék között, a büszke nagyurak pedig már estek is neki az ollóval.

Szerencsére külön a nemzeti CT-ről is készült művészi fotó, így akik Orbán Viktorhoz hasonlóan úgy gondolják, hogy „a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja”, már állíthatják is be maguknak háttérképnek:

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új, csúcskategóriás CT-berendezése az ünnepélyes átadás napján, 2020. július 31-én.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új, csúcskategóriás CT-berendezése az ünnepélyes átadás napján, 2020. július 31-én.Fotó: MTI/Varga György

Ezek is érdekelhetnek

Pécsett is gyilkoltak: 65 éves férfi az áldozat, 20 éves fiatal végezhetett vele

Tizenkilenc év után felszámolja pincészetét a pécsi borász, Ausztriába megy dolgozni

Rejtélyes körülmények között tűnt el, több mint két hete nem találják a pécsi egyetem docensét

Ki akart ugrani egy férfi a pécsi tévétoronyból, dolgozók és vendégek rángatták vissza

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat