Kiderült, hol nyaral Orbán

Kiderült, hol nyaral Orbán
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szalmakalapos fotóval üzent Brüsszelnek szombaton Orbán Viktor, hadd tudják meg a „libernyákok” is, hogy idén a magyar tenger a sláger.

Nem kellett sokáig várni, hogy a Magyar Narancs beazonosítsa a pontos helyszínt, így már azt is tudni lehet, hogy a nemzet TSZ-elnöke milliárdos veje, Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokán piheni ki a győztes csaták fáradalmait.

A lap egy tavaly nyári Átlátszó-cikk segítségével rakta össze, hogy hol készült a fotó. Ebből tudhatjuk azt is, hogy Tiborcz 2019 március elején vett egy 1 hektáros nyaralókomplexumot a festői szépségű faluban. Két egymás melletti területről volt szó, egy 8000 és egy 1500 négyzetméter nagyságú telekről, amik korábban zártkertként működtek, de időközben a telkeket kivették a művelés alól.

Az ingatlanoknak házszámuk sincs, a Felsőörsöt Balatonalmádival összekötő nagyforgalmú útról leágazó zsákutcán keresztül lehet megközelíteni, ami – dacára annak, hogy közterület – hatalmas kapuval van lezárva a földi halandók elől.

Az Átlátszó azt is írta a nyaralókomplexumról, hogy ára a terület nagysága és elhelyezkedése miatt, illetve a környékbeli ingatlanárak alapján több százmillió forintra becsülhető.

Kapcsolódó hírek