Sebestyén Balázs megmagyarázta az idős autósokat ostorozó mondatait

Sebestyén Balázs megmagyarázta az idős autósokat ostorozó mondatait
Fotó: Facebook/Sebestyén Balázs

Akkora felháborodás kerekedett Sebestyén Balázs időseket érintő, jogosítvánnyal kapcsolatos szerdai kijelentéseiből, hogy a „Balázsék” csütörtöki adásában ismét előkerült a téma, pontosabban az, hogy miért is mondta azt a műsorvezető, amit.

Balázs tegnap egy napokban történt eset kapcsán – miszerint egy idős házaspár szemben haladt a forgalommal az M4-esen – ostorozta azokat, akik már nem rendelkeznek megfelelő képességekkel a biztonságos vezetéshez. Nem kímélte a háziorvosokat sem, akik szerinte olyanoknak adják meg a jogsit, akiknek már nem kellene.

„Nyilván kicsit demagóg voltam, nyilván kicsit azért fogalmaztam így, hogy ezt felkapják és ezzel foglalkozzanak. Pontosan tudom ugyanakkor a statisztikákat: értem, hogy a fiatalok is nagyon sok balesetet okoznak. De azért, mert te beszélsz valamilyen téma valamilyen szegmenséről úgy, hogy ez téged rettenetesen bánt, az nem azt jelenti, hogy nem tudod, mi történik a közutakon, hányan halnak meg harminc alatt. A kettőt nem szabad összemosni. Mi most a közlekedés ezen tényeiről beszélgettünk, hogy úgy csúsznak át olyan állapotban idősek, amit már nem szabadna… Hogy most mindenkitől el kell venni a jogosítványt, mindenkit házi őrizetbe kell rakni, az már a szokásos Balázs-féle demagógia volt”

– mondta a műsorvezető csütörtökön. Hangsúlyozva, akinek nem inge, ne vegye magára a hallottakat, de maga a jelenség, a probléma szerinte attól még létezik.

Van nyomás az orvosokon

A műsorban megszólalt egy háziorvos, dr. Késmárki András is. Kifejtette, van egy rendszer, mely szabályozza, hogy milyen formában lehet kiadni a jogosítványokat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a háziorvos két tűz közé kerül, mikor például egy több tíz éve ismert ember megy be hozzá, hogy kellene a jogsi, mert az az egyetlen lehetősége a mobilitásra. Mint mondta,

van nyomás a háziorvosokon, az állásukkal, diplomájukkal játszanak, ha olyannak hagyják jóvá a jogosítványt, akinek nem lehetne, és nem is jellemző ez a fiatalabb orvosgenerációra, hiszen az egész élete rámehet a döntésre.

Az újabb adásrészt itt tudod visszahallgatni.

Kapcsolódó hírek