Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Sebestyén Balázs megmagyarázta az idős autósokat ostorozó mondatait

Sebestyén Balázs megmagyarázta az idős autósokat ostorozó mondatait
Fotó: Facebook/Sebestyén Balázs

Akkora felháborodás kerekedett Sebestyén Balázs időseket érintő, jogosítvánnyal kapcsolatos szerdai kijelentéseiből, hogy a „Balázsék” csütörtöki adásában ismét előkerült a téma, pontosabban az, hogy miért is mondta azt a műsorvezető, amit.

Balázs tegnap egy napokban történt eset kapcsán – miszerint egy idős házaspár szemben haladt a forgalommal az M4-esen – ostorozta azokat, akik már nem rendelkeznek megfelelő képességekkel a biztonságos vezetéshez. Nem kímélte a háziorvosokat sem, akik szerinte olyanoknak adják meg a jogsit, akiknek már nem kellene.

„Nyilván kicsit demagóg voltam, nyilván kicsit azért fogalmaztam így, hogy ezt felkapják és ezzel foglalkozzanak. Pontosan tudom ugyanakkor a statisztikákat: értem, hogy a fiatalok is nagyon sok balesetet okoznak. De azért, mert te beszélsz valamilyen téma valamilyen szegmenséről úgy, hogy ez téged rettenetesen bánt, az nem azt jelenti, hogy nem tudod, mi történik a közutakon, hányan halnak meg harminc alatt. A kettőt nem szabad összemosni. Mi most a közlekedés ezen tényeiről beszélgettünk, hogy úgy csúsznak át olyan állapotban idősek, amit már nem szabadna… Hogy most mindenkitől el kell venni a jogosítványt, mindenkit házi őrizetbe kell rakni, az már a szokásos Balázs-féle demagógia volt”

– mondta a műsorvezető csütörtökön. Hangsúlyozva, akinek nem inge, ne vegye magára a hallottakat, de maga a jelenség, a probléma szerinte attól még létezik.

Van nyomás az orvosokon

A műsorban megszólalt egy háziorvos, dr. Késmárki András is. Kifejtette, van egy rendszer, mely szabályozza, hogy milyen formában lehet kiadni a jogosítványokat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a háziorvos két tűz közé kerül, mikor például egy több tíz éve ismert ember megy be hozzá, hogy kellene a jogsi, mert az az egyetlen lehetősége a mobilitásra. Mint mondta,

van nyomás a háziorvosokon, az állásukkal, diplomájukkal játszanak, ha olyannak hagyják jóvá a jogosítványt, akinek nem lehetne, és nem is jellemző ez a fiatalabb orvosgenerációra, hiszen az egész élete rámehet a döntésre.

Az újabb adásrészt itt tudod visszahallgatni.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt