Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Virológus: „Szóljunk az étteremben, ha nincs maszk a pincéren”

Kiosztotta a virológus a „Lehota/Gődény/stb.-féle” álszakértőket is.

Virológus: „Szóljunk az étteremben, ha nincs maszk a pincéren”
Fotó: Facebook/Kemenesi Gábor

„Két dolog van ami a jelenlegi világjárványnál is szörnyűbb, nagyobb és veszélyesebb. (…) Az egyik a félelem ettől a szokatlan kihívástól, a másik pedig a tudatlanság, amely olyan vírustagadó posztok formájában akadályozza a vírus leküzdését mint a nemrég megjelent Lehota-interjú

írja Facebook-oldalán Dr. Kemenesi Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont virológusa, aki szerint se a félelemnek, se az álszakértői megnyilvánulásoknak nem lenne szabad engednünk.

A szakember úgy véli, mind a vírustól való félelem, mind pedig a tudatlanságból fakadó őrült összeesküvések hajhászása is a tudomány elszigetelődésének eredménye, és reméli, hogy a jelenlegi tudósgeneráció elkezd ezen enyhíteni.

Két dolog van ami a jelenlegi világjárványnál is szörnyűbb, nagyobb és veszélyesebb. Mindkettő a járvány részeként…

Posted by Gábor Kemenesi on Tuesday, July 21, 2020

„Kérek mindenkit, hogy se a félelemnek, se pedig a Lehota/Gődény/stb.-féle álszakértői megnyilvánulásoknak ne engedjen – mindkettő ellenszere pedig a tudományos tudás keresése, megértése és követése” – írja. Felhívja a figyelmet, hogy a vírus továbbra is egy magas fertőzőképességű, a populáció bizonyos szegmensében súlyos és sok esetben végzetes megbetegedéshez vezető kórokozó,

„ezen a tényen semmiféle áltudományos magyarázat nem változtat”.

Azt tanácsolja, hogy ne féljünk, hanem értsük meg a helyzet komolyságát, és tudjuk, hogy mi a szerepünk a helyzet legyőzésében.

„A változást csakis a megértés és társadalmi összefogás hozhatja el. Jelenleg a társadalmi összefogás legfőbb mércéje a széleskörű tudatosság. (…) Mindenkit kérek, hogy a mindennapokban is emeljük fel a hangunkat ha a társadalmi érdekeket szolgáló tudatosság csorbát szenvedne – szóljunk a benzinkúton, ha nincs maszk a többieken, szóljunk az étteremben, ha nincs maszk a pincéren” – zárta sorait a szakember.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten