Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

77 ezer új fertőzöttet találtak az Egyesült Államokban csütörtökön

Ennek ellenére olyan is van, hogy bepereltek egy polgármestert, amiért a köztereken kötelezővé merészelte tenni az arcmaszk viselését.

Ideiglenes orvosi elkülönítőket épít az amerikai Nemzeti Gárda New York-ban, a Jacob K. Javits Kongresszusi Központban 2020. április 3-án.
Ideiglenes orvosi elkülönítőket épít az amerikai Nemzeti Gárda New York-ban, a Jacob K. Javits Kongresszusi Központban 2020. április 3-án. Fotó: Fickr/The National Guard/Patrick Cordova

Az Egyesült Államokban csütörtökön több mint 77 ezer új fertőzöttet regisztráltak a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adatai szerint.

A tekintélyes baltimore-i intézmény rögzítette azt is, hogy csütörtökön legkevesebb 969 amerikai halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe és szövődményeibe, és ezzel a járvány halálos áldozatainak száma több mint 138 ezerre emelkedett.

A legtöbb új fertőzöttet változatlanul Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában diagnosztizálták. Floridában ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma: csütörtökön egyetlen nap alatt 13 837 esetet állapítottak meg. Ennek ellenére Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója nem akar további szigorú óvintézkedéseket bevezetni. A szintén a járvány fellángolásával küszködő Georgia kormányzója, a republikánus Brian Kemp sem akar szigorítani, sőt

pert indított Atlanta demokrata párti polgármestere, Keisha Lance Bottoms ellen, mert a köztereken is kötelezővé tette az arcmaszk viselését.

Különösen aggasztó a helyzet Texasban, ahol egyes városokban – például San Antonióban – nagy hűtőkocsikat kértek a kórházak mellé, mert megteltek a kórházak halottaskamrái.

Mississippiben több mint 1200 új fertőzöttet diagnosztizáltak csütörtökön, és romlik a járványhelyzet Coloradóban is. Jared Polis, Colorado demokrata párti kormányzója hosszú habozás után csütörtökön kötelezővé tette az arcmaszk viselését.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt