Szijjártó ma Üzbegisztánban kolbászolt

Még sohasem volt ilyen aktív a két ország közötti politikai és gazdasági együttműködés – üzente haza.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) találkozója Sardor Umurzakov üzbég befektetésekért és külgazdasági kapcsolatokért felelős miniszterelnök-helyettessel a Befektetési és Külkereskedelmi Minisztériumban, Taskentben 2020. július 16-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) találkozója Sardor Umurzakov üzbég befektetésekért és külgazdasági kapcsolatokért felelős miniszterelnök-helyettessel a Befektetési és Külkereskedelmi Minisztériumban, Taskentben 2020. július 16-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Üzbegisztán rendkívüli gazdasági lehetőségeket tartogat a magyar vállalatok számára,

amelyek piacra lépését a Magyar Export-Import Bank Zrt. 95 millió dolláros (mintegy 29,5 milliárd forint) hitelkerettel támogatja – közölte a jó hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter taskenti látogatásán csütörtökön.

Szijjártó szerint a két ország közötti politikai és gazdasági együttműködés még sohasem volt olyan aktív, mint jelenleg. A magyar-üzbég viszony egyik alapja a politikai bizalom, amelynek kialakulásában az is közrejátszott, hogy a világjárvány európai csúcspontján Magyarország 650 ezer maszkot kapott Üzbegisztántól, annak érdekében, hogy biztosítani lehessen az egészségügyi dolgozók védelmét – tette hozzá Szijjártó Péter.

Kapcsolódó hírek