Farkas Örs úgy tudja, a határvédelem most fontosabb, mint bármikor

Bácsalmáson tett nagy bejelentést a tájékoztatási szóvivő.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvívője (j2) sajtótájékoztatót tart az ideiglenes biztonsági határzár mellett a bácsalmási magyar-szerb határátkelőhely közelében 2020. július 16-án. Mellette Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (b3) és Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b2).
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvívője (j2) sajtótájékoztatót tart az ideiglenes biztonsági határzár mellett a bácsalmási magyar-szerb határátkelőhely közelében 2020. július 16-án. Mellette Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (b3) és Bányai Gábor, Kiskunhalas és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b2). Fotó: MTI/Sóki Tamás

A migrációs nyomás folyamatos erősödése mellett a koronavírus-járvány következményeivel is számolni kell, így a határvédelem most fontosabb, mint bármikor

– mesélte Farkas Örs mai sajtótájékoztatóján, amihez egészen a bácsalmási határőrizeti kerítésig utaztatta magát Németh Szilárddal.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője arról magyarázott: amellett, hogy meg kell védeni a magyar emberek biztonságát – dobpergés –, meg kell védeni a magyar emberek egészségét is!

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ugyanitt azzal kontrázott: szerinte mára egyértelművé vált, hogy „az illegális migráció szinte kéz a kézben jár a koronavírussal” (ami a „szinte” szó miatt nem annyira erős állítás, de hát legalább mondott valamit).

Ezek is érdekelhetnek